28-30 жовтня 2025 Україна, Київ, МВЦ

28-30 жовтня 2025 Україна, Київ, МВЦ


Бізнес-форум

ЗЕРНО. СВИНІ. М'ЯСО

КОЛИ | 28 жовтня 2025ДЕ | Київ, МВЦ, конференц-зал №1

В рамках:

Illustration


Бізнес-форум

ЗЕРНО. СВИНІ. М'ЯСО

КОЛИ | 28 жовтня 2025ДЕ | Київ, МВЦ, конференц-зал №1

В рамках:

Illustration

Організатори

Об'єднана рада українських виробників та переробників свинини

Illustration

Асоціація "М'ясної галузі"

Illustration

Прем’єр Експо

Illustration

Для кого захід?

ЗЕРНОВИРОБНИКІВ

яким набридло віддавати зерно по собівартості та хочуть надійний внутрішній ринок збуту

НОВОГО СВИНАРСТВА

тих, хто бажає зайнятися свинарством, але не знає як, або шукає кооперації із іншими галузями для збільшення прибутків

СВИНОКОМПЛЕКСІВ

що бажають перейти на нову, більш сталу та прибуткову, модель бізнесу

М'ЯСНОЇ ГАЛУЗІ

тих, хто хоче власне вирощування свиней або шукає кооперацію

РИТЕЙЛЕРІВ

представники торгових мереж та ті, хто має власний роздріб, цікавиться питаннями збуту, внутрішньою та зовнішньою торгівлею

ПОСТАЧАЛЬНИКІВ

обладнання для свинокомплексів, комбікормових заводів, мʼясопереробки, генетики, спецій, добавок, ветпрепаратів, тощо

ПРО ФОРУМ

Illustration
Illustration
Illustration

Це грандіозна подія, яка з метою рішучого подолання викликів сьогодення об'єднує всі сфери продовольчої безпеки країни – зерновий бізнес, свинарство, м'ясну галузь, ритейл та суміжні галузі, створює коаліції на всіх ланках продовольчого ланцюга – від зернятка в полі до готового м’ясного виробу на столі споживача.
«Зерно. Свині. М’ясо-2025» надає своїм учасникам унікальну можливість дізнатися як збільшити свій прибуток, презентує реальні інструменти отримання доданої вартості, пропонує альтернативу заблокованому експорту зерна, знайомить з провідними експертами галузей, виробниками та переробниками, постачальниками обладнання та генетики, інформує про інновації, актуальні тенденції, фінансові та технічні можливості.
В рамках бізнес-форуму діятиме ВИСТАВКА З ДЕГУСТАЦІЄЮ м’ясної продукції від партнерів та спонсорів заходу - «Meat Exposition» та СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА, де ви зможете презентувати та познайомитись з сучасними рішеннями від виробництва кормів, утримання та вирощування свиней до мʼясопереробки та торгівлі - «Swine & Meat Industry Expo - 2025»
Мʼясна галузь та свинарство зараз мають стати справжніми драйверами нашої економіки, а тандем з ритейлом та суміжними галузями обов’язково приведе економіку України до розквіту. Долучайтеся!

Для кого захід?

ЗЕРНОВИРОБНИКІВ

яким набридло віддавати зерно по собівартості та хочуть надійний внутрішній ринок збуту

НОВОГО СВИНАРСТВА

тих, хто бажає зайнятися свинарством, але не знає як, або шукає кооперації із іншими галузями для збільшення прибутків

СВИНОКОМПЛЕКСІВ

що бажають перейти на нову, більш сталу та прибуткову, модель бізнесу

М'ЯСНОЇ ГАЛУЗІ

тих, хто хоче власне вирощування свиней або шукає кооперацію

РИТЕЙЛЕРІВ

представники торгових мереж та ті, хто має власний роздріб, цікавиться питаннями збуту, внутрішньою та зовнішньою торгівлею

ПОСТАЧАЛЬНИКІВ

обладнання для свинокомплексів, комбікормових заводів, мʼясопереробки, генетики, спецій, добавок, ветпрепаратів, тощо

Illustration



СПІКЕРИ

Illustration

СОБОЛЕВ ОЛЕКСІЙ ДМИТРОВИЧ

Міністр економіки, довкілля та сільського господарства України

Illustration

СЕРГІЙ ТКАЧУК

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Illustration

МИКОЛА БАБЕНКО

Директор Асоціації “М’ясної галузі” та Центру підвищення ефективності в тваринництві

Illustration

ОЛЕКСАНДР МЕЛЬНИЧЕНКО

Начальник Управління
з правових питань та регуляторної політики
UkraineInvest

Illustration

ТАРАС МИКОЛАЄНКО

Директор Асоціації «Укрбіоетанол»

Illustration

НГУЄН ВАН ДІЄП

Директор AVAC Vietnam - компанії-розробника першої вакцини проти Африканської чуми свиней

Illustration

ДЖЕЙСОН ОЛДІСС

Президент Європейського ветеринарного союзу

Illustration

ІГОР ЛЯХОВСЬКИЙ

Засновник ТзОВ «Агро-Інвест», керівник групи з експорту мʼяса Асоціації «Мʼясної галузі»

Illustration

ОЛЕКСАНДР СПАСІЧЕНКО

Заступник голови Обʼєднаної Ради українських виробників та переробників свинини

Illustration

ОЛЕНА КУЦ

менеджер з навчального напрямку Nazovni.Online

Illustration

ТОНІ ГУДЖЕР

Керівник маркетингу і комунікації АсоціаціЇ незалежних постачальників мʼяса (AIMS), Великобританія

Illustration

АНДРІЙ БУЗУН

Керівник лабораторії ННЦ "ІЕКВМ" НААН України з вивчення хвороб свиней

Illustration

ІРИНА МАТЮХА

Науковиця R&D-центру Enzym Group

Illustration

ВАЛЕРІЙ ТІСЕЙКО

Директор «Агроклімат Україна»

Illustration

ОЛЬГА ШАВЕРІНА

Експертка з грантового фінансування, Additional Financing Consalting

Illustration

ВЯЧЕСЛАВ БРАТІШКО

Професор, доктор технічних наук,
декан Механіко-технологічного факультету Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Illustration

ОЛЕКСАНДР ЦЕРЕНЮК

 Професор, доктор с/г наук, директор Інституту свинарства і АПВ НААН України

Illustration

ЄВГЕН ЮРКО

Керівник партнерських програм онлайн-сервісу WEAGRO та фінтех-компанії Activitis

Illustration



ПРОГРАМА ЗАХОДУ

09:00 - ПОЧАТОК РЕЄСТРАЦІЇ. 10:00 - ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ
10:30 - ПОЧАТОК БІЗНЕС-ФОРУМУ. ВІТАЛЬНЕ СЛОВО ОРГАНІЗАТОРІВ | Тарас Висоцький – заступник Міністра економіки, довкілля та сільського господарства України


10:35«Українське свинарство: між виживанням і відродженням»

Олександр Церенюк - директор Інституту свинарства і АПВ НААН України, професор, доктор с/г наук

10:50Єдність заради розвитку

● Микола Бабенко - голова Обʼєднаної Ради українських виробників та переробників свинини.● Микола Калашник - голова Київської обласної державної адміністрації

11:00 АЧС та інші виклики, що змінюють правила гри: шлях до системної стійкості свинарства

● Андрій Бузун - експерт із запобігання спалахів АЧС, директор лабораторії Центру підвищення ефективності в тваринництві, кандидат ветеринарних наук, доцент● Джейсон Олдіс - Президент Європейського ветеринарного союзу, директор Асоціації "М'ясної галузі" Великої Британії● Ван Діп Нгуєн - директор компанії AVAC VIỆT NAM, розробник вакцини проти АЧС

11:35«Від корму до капіталу: як зробити свинарство бізнесом, а не проблемою»

Михайло Кобченко - співвласник «АПК Докучаєвські Чорноземи»

11:50-12:45Дорожня карта свинаря: від ідеї до ефективного виробництва. Практичні кейси для сучасного, прибуткового господарства


11:50Сучасні рішення для мікроклімату, автоматизації та енергоефективності у свинарстві

Валерій Тісейко - директор «Агроклімат Україна»

12:05Біотех рішення у свинарстві – фундамент для здоров'я та рентабельності галузі

Ірина Матюха, науковиця R&D-центру Enzym Group

12:25Ефективність під мікроскопом: реальні кейси зниження витрат у свинарстві

Юлія Кожокар - заступник директора Центру підвищення ефективності в тваринництві

12:45-13:30Фінансові ресурси для зростання галузі: гранти, кредити, інвестиції


12:45Міжнародні інвестиції в проєкти тваринництва України. Грантові програми

Ольга Шаверіна - експертка з грантового фінансування, Additional Financing Consalting

13:00Агророзстрочка: інновація що дозволяє зростати

Євген Юрко - керівник партнерських програм онлайн-сервісу WEAGRO та фінтех-компанії Activitis

13:15Державні інструменти підтримки, ініціативи UkraineInvest для залучення інвесторів у тваринництво, переробку і створення доданої вартості в Україні

Олександр Мельниченко - начальник Управління з правових питань та регуляторної політики UkraineInvest

13:30Стійкість та відданість: ті, хто працює там, де найважче


13:40М’ясна галузь в цифрах: досягнення та експортні перспективи

Олександр Спасіченко - заступник голови Обʼєднаної Ради українських виробників та переробників свинини

13:50Панельна дискусія «Експорт українського м’яса: стратегії, виклики та підтримка держави»

● Олександр Спасіченко – заступник голови Обʼєднаної Ради українських виробників та переробників свинини (модератор)● Олена Куц – менеджер з навчального напрямку Nazovni.OnlineІгор Ляховський – засновник ТзОВ «Агро-Інвест», керівник групи з експорту м'яса Асоціації «М'ясної галузі»● Микола Бабенко – виконавчий директор Асоціації «М'ясної галузі»● Сергій Ткачук – Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

14:30Кадри для розвитку: освіта і практика в агро, свинарстві та м’ясній галузі

● Вячеслав Братішко - д.т.н., професор, декан Механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України● Анатолій Шостя - д.с/г.н., професор, проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Полтавського державного аграрного університету● Раїса Северин - к.в.н., доцент, завідувачка кафедри епізоотології та мікробіології Державного біотехнологічного університету

15:00 - ФІНАЛЬНИЙ АКОРД: СПІЛЬНЕ ФОТО ТА ПЛАНИ НА НАСТУПНУ ЗУСТРІЧ15:00-17:00 - ЧАС ВІДВІДУВАННЯ ВИСТАВКИ