28-30 жовтня 2025 Україна, Київ, МВЦ

28-30 жовтня 2025 Україна, Київ, МВЦ

Форум переробників

Agro2Food Profit Forum 2025Виробництво. Переробка. Прибуток

КОЛИ | 29 жовтня 2025 року

ДЕ | Київ, МВЦ, 1 павільйон, вхід 1А, конференц-зал №1

Illustration

Для кого захід?

  • Аграріїв та фермерів, які замислюються над створенням переробного виробництва

  • Господарств з переробки та виробництва продуктів харчування, які мріють про максимальні прибутки з продажу своєї продукції

  • Новостворених агропереробних підприємств, які мають на меті масштабуватись та модернізуватись

  • Виробники, що прагнуть завоювати серця українського і не лише ритейлу

  • Компанії, що будують процеси, які масштабуються разом із бізнесом

  • Представників освітніх закладів, які готують філігранно заточених фахівців для виробництв харчової промисловості

За посадами:

Illustration

Власник/ СЕО

Illustration

Начальник виробництва

Illustration

Фахівець з контролю якості, начальник цеху

Illustration

Завідувач виробництва

Illustration

Директор з виробництва

Illustration

Головний інженер

Illustration

HR-директор

Програма заходу

Панель №1. «ЕКОНОМІКА ДОДАНОЇ ВАРТОСТІ В ХАРЧОПРОМІ. Де прибуток у кризу?»

Партнер:

Illustration

З перших вуст дізнайтеся про проривні рішення масштабування та розвитку бізнесів у харчовій переробній галузі та надихайтеся реальними кейсами лідерів українського фуд-сектора


Модератор: Оксана Руженкова

Експерт Всесвітнього банку з розвитку аграрних асоціацій та плодоовочевництва

Учасники панельної дискусії:

Представники професійних кластерів, асоціацій та об’єднань, керівників виробничих та переробних бізнесів основних галузей харчової промисловості, а саме:

Illustration

Р. С. Рибчинський Директор Спілки "Борошномели України", голова правління ГО "Укрхарчопром", експерт зернового сектору ФАО ООН, к.т.н

Illustration

В.П. Чагаровський Голова Спілки молочних підприємств України

Illustration

М.М. БабенкоГолова Всеукраїнської асоціації м’ясної галузі

Illustration

С.М. КарпенкоВиконавчий директор Асоціації “Союз птахівників України”

Illustration

О.В. БалдинюкГолова Всеукраїнської асоціації кондитерів

Illustration

Т.Г. МинкоГолова Асоціації «Укрсадпром»

Illustration

 В.С. ПечкоГолова Асоціації садівників, виноградарів та виноробів України

Illustration

О.М. ТараненкоГолова Всеукраїнської Асоціації пекарів

А також: Представники компаній виробників продуктів харчування та переробників сільськогосподарської продукції. 

Панель №2. ЕКОНОМІКА ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

Партнер:

Illustration

Команда підтримки відновлення та реформ Мінекономіки, довкілля та сільського господарства

Illustration

Модератор: RST

Експерт в інвестиційних та економічних стратегіях

Тема: Головні тренди галузі і до чого тут держава

Спікери:

Представник Українського клубу аграрного бізнесу – про об'єднання бізнес-стейкхолдерів Власник агропереробної компанії – з практичним кейсом масштабування Постачальник переробного обладнання – про технологічні інноваціїПредставник банківського сектору – з огляду на фінансування проєктівПредставник Мінекономіки – про сталий розвиток і екологічні стандарти.

Illustration

Начальник аналітичного відділу компанії ProConsalting

Тема: Оцінка впливу війни на агросектор, з акцентом на сегмент переробки, експертиза співвідношення використання підприємствами з переробки агропродукції державних та міжнародних програм підтримки. Спеціально для Agro2Food.

Основні етапи при виході на експортні ринки компаній (про необхідність аналізу закордонних ринків, що потрібно зробити першочергово при плануванні експорту, на що звертати увагу при розробці експортної стратегії.

Оцінки необхідності програм підтримки з точки зору агропереробників: результати опитувань представників агросектору протягом 2022-2025 рр

Ставлення до донорських програм підтримки: як змінювався відсоток людей що скористалися такими програмами, які основні проблеми вбачають при отриманні грантів, як це допомагає розвитку сучасного бізнесу.

Реальні кейси, як це працює і які можуть бути результати.

Питання дискусійної панелі:

  • Інновації в агропереробці: як масштабувати бізнес та залучати інвестиції

  • Харчова промисловість в умовах війни: стратегії стійкості та відновлення

  • ShareCreated with Sketch.

    Експорт харчової продукції: виклики, стандарти та можливості

  • Основні етапи при виході на експортні ринки компаній (необхідність аналізу закордонних ринків, що потрібно зробити першочергово при плануванні експорту, на що звертати увагу при розробці експортної стратегії), реальні кейси, як це працює і які можуть бути результати

  • Реальне ставлення до донорських програм підтримки серед агропереробників. Як змінюється відсоток людей що скористалися такими програмами, які основні проблеми вбачають при отриманні грантів, як це допомагає розвитку сучасного бізнесу

Панель №3. ЕКОНОМІКА ЛЮДСЬКОГО РЕСУРСУ. Кадровий голод у харчовій галузі України: виклики і рішення

Партнер:

Illustration

Платформа вакансій для харчових технологів та виробництв

Illustration

Ректор Одеської національної академії харчових технологій, Академік Національної академії аграрних наук України

Ключові акценти:

Зріз ринку праці у промисловості та АПК: поточні тенденції

Дефіцит кадрів: глобальна проблема чи локальна неефективність

Соціальні аспекти: безбар’єрність, гнучкий графік, покоління Z

Хто готує кадри для харчової промисловості прицільно та сучасно?

«Жіноче питання» нежіночих професій в укрхарчопромі.

Спікери:

Сергій Шилко, власник технологічної академії талантів TATFOOD Тема: Жінки в «нежіночих» професіях: реальні історії з життя харчопрому Олена Подобій, директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ;Миколай Кобись, директор Українського молодіжного фонду
Спеціальний гість:American University Kyiv з презентацією Школи агробізнесу та курсу «Бакалавр управління бізнесом у харчовій промисловості»

ПАНЕЛЬ №4. ЕКОНОМІКА УНІКАЛЬНОСТІ

Мета: Кейси вимірювання прибутків та ефективності довірою та репутацією.  Чому так важко крафтовикам? Чому так легко крафтовикам? Які канали просування реально працюють в фуд-бізнесі? Як виробнику встигати за смаками споживачів

Illustration

Національний експерт ЄС в галузі географічних зазначень, вин, спиртних напоїв та харчових продуктів, юридичний радник Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Патентний повірений України Адвокат Голова правління Національної асоціації патентних повірених України

Про Інноваційні перероблені продукти: захист прав інтелектуальної власності як засіб залучення фінансування

Також в програмі панелі - реальні кейси від малих та великих виробників



*Програма знаходиться на стадії формування